Egaliseren

Egalisatie is onontkoombaar. Daarom bieden wij u twee verschillende systemen aan, Egaliseren met:

 

  • Mekos dozerbak 16m3, 3.5 meter breed
  • Bos afwerbak 6 meter breed

 

 

Beide bakken zijn volautomatisch laser gestuurd. 

Egalisatie met Mekos dozerbak

De grote dozerbak van 16m3 afgeleid van de Scraperbak, waar altijd de John Deere 8530T 360 PK sterke rupstrekker voor staat. Dit is een perfecte combinatie voor zowel de capaciteit als de zo belangrijke structuur van het land. De rupstrekker heeft de voorgaande Case Magnum vervangen. Er is mede gekozen voor een rups vanwege een lagere bodemdruk, in vergelijking met een traditionele zware wieltrekker. Om het vermogen over te brengen op de grond heb je veel grip nodig. Dankzij de lange brede rupsen en het ballast gewicht in de fronthef te plaatsen loopt de rupstrekker vlak en is er veel grip zonder slip wat resulteert in capaciteit.

1.jpg
Egaliseren met dozerbak. Het perceel is eerst diepgeploegd op laser en vervolgens word er in één keer de berekende hoeveelheid grond af gehaald.

2.jpg
Door een werkbreedte van 3,5meter in combinatie met grote wielen loopt de bak vlak en stabiel.

3.jpg

4.jpg
Voorbereiding Ronde om Texel bij Paal 17

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Diepploegen

  • Een ploeg tot 80cm (lasergestuurd)
  • Een ploeg tot 120cm

Wanneer er grote hoogteverschillen in het land aanwezig zijn of een beperkte teeltlaag aanwezig is, wordt veelal de lasergestuurde diepploeg ingezet. De teelaarde is zeer kostbaar en daarom is er voor gekozen de diepploeg ook lasergestuurd te laten ploegen. Het doel hiervan is de vermenging of verschraling van een perceel te voorkomen. Ook wordt er zo niet te veel (schrale) grond naar boven geploegd, maar exact de gewenste ingestelde hoeveelheid. Het doel van de diepploeg is de teelaarde naar beneden te brengen en de benodigde ondergrond naar boven te halen. Met als eindresultaat een egale grond ligging. 

Deze plan van aanpak kunnen wij voor u doen door een hoogte kaart te maken door middel van laser of nu ook met GPS.

8.jpg
door de groteren maat banden 710/75R42 die onder de trekker zijn gemonteerd kunnen we op een lagere spanning rijden. Deze combinatie beweegt zich nu moeiteloos voort.

9.jpg
Diepploegen op de laser, De hoeveelheid berekende grond naar boven ploegen die nodig is om het perceel te kunnen egaliseren.

10.jpg

11.jpg
Rijden op GPS, netjes, strak en geen vermenging.

12.jpg
Diepploegen bij ijsboerderij Labora, met de grote ploeg. Op dit perceel is eerst een hoogte kaart aangemaakt door middel van gps.

 

13.jpg
Er is op dit perceel 40cm teeltaarde aanwezig die door de achterschaar naar beneden word geploegd.

 

Egalisatie met Bos afwerkbak

Voor het opknappen van de kop-enden en om de kleinere hoogte verschillen van een perceel weg te kilveren, wordt veelal de afwerkbak ingezet. Deze 6 meter brede Bos afwerkbak met verkanting, uitschuifbaar wielstel en twee machine ontvangers om de bak horizontaal vlak te houden, komt hierbij goed tot zijn recht. De bak kan ook op een breedte van drie meter werken. Dit maakt hem zeer geschikt voor het fijnere werk zoals bijvoorbeeld het voorbereiden van erfverharding of het uitvlakken van een schuur, kavelpad enz. Door het gebruik van dubbele laserregeling, realiseren wij altijd een vlakligging zonder scheefloop.

14.jpg
Een perceel afkilveren bij Broekman Agro.

15.jpg
Kopakkers verlagen en kleine hoogte verschillen weg kilveren dat gaat met de afwerbak snel en netjes.

16.jpg
Het wielstel word hydraulisch links en recht uitgeschoven.

20.jpg18.jpg

19.jpg

23.jpg
Een strak perceel wat er weer voor een aantal jaren tegen kan.

24.jpg

25.jpg

Voor de kleinere klusjes hebben wij ook een 3 meter Mekos Kilverbak ter beschikking.

Voor verdere informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook komen wij graag bij u langs.