Maïsteelt

Maïs zaaien

Het zaaien van maïs doen wij met een 6-rijige Monsosem Maïszaaier. Ook het voorbereiden van een zaaibed met bijvoorbeeld een Sneleg van 5 meter, een woeler/rotoreg of door het ploegen met een vorenpakker en kruimelrol is geen probleem. De zaaier van Loonbedrijf van der Star beschikt over toevoeging van zowel maïsmap als Physiostart. Deze granulaat korrels met een hoog fosfaat gehalte worden in de rij toegebracht en zullen direct opgenomen worden door de plant. Ook is de machine voorzien van schijven voor het doorsnijden van eventuele plantenresten en kluiten.

 

1.jpg

2.jpg
De 80cm brede lage druk banden op 0,6bar laten niet of nauwelijks insporing zien.

3.jpg

Physiostart

Physiostart heeft als groot voordeel dat er minder aanvoer van stikstof en fosfaat per ha nodig is. Ook de aardappelpoter beschikt over de mogelijkheid om deze meststof toe te dienen. Deze gegranuleerde meststof Physiostart is een belangrijke kans voor u als veehouder of akkerbouwer. Door Physiostart in het zaaikouter bij het maïszaad te plaatsen, is een dosering van slechts 20 kg/ha mogelijk. De unieke samenstelling met onder andere aminopurinen zorgt voor extra haarwortel ontwikkeling. Hierdoor kan het gewas de maximale voedingstoffen uit de drijfmest halen. Geïnteresseerd, klik op de link voor meer informatie.

Maïs schoffelen

Voor de mechanische onkruidbestrijding of het opbreken van dichtgeslagen grond maken wij gebruik van onze 6-rijige Konskilde schoffel.

Oogsten

Voor de maïs oogst wordt de Claas jaguar 940 ingezet met brede banden, druk wisselsysteem, 4 wiel aandrijving, automatische snijlengte aanpassing en een 6 rijige onafhankelijke maïsbek. Toevoegen van inkuilmiddel is ook geen probleem.

Het hakselen kan verzorgd worden in combinatie met grote, gestuurde silagewagens, en voor de percelen op afstand kunnen de Rapide dubbeldoelwagens worden ingezet. Tevens is er de beschikking over een  kieper met silage opbouw. Voor de minder draagkrachtige grond maken we vaak gebruik van onze lichte landbouwkippers. De Komatsu wa 250 is altijd de vaste shovel op de maïskuil. Ons streven is als eindresultaat een goed aangereden en afgewerkte maïskuil.

 

4.jpg
Mais hakselen onder prachtige omstandigheden, 2014 was een super oogst jaar.

 

5.jpg

6.jpg
Volle kuilplaten en een goeie kwaliteit daar wordt iedereen blij van.

 

 

 

7.jpg
Hakselen met de oude Claas 840

8.jpg
De mais oogst van 2012 ging niet altijd helemaal vanzelf

 

9.jpg
Loonbedrijf Heyblok die te hulp schoot.

 

10.jpg
Adri heeft er duidelijk zin in.

 

11.jpg
De kwaliteit van de mais is ook niet meer al te best veel kolven liggen al op de grond.